degree design remodeled the structure of this 40 year old apartment in tapei, ameliorating its overall flow. one of the main challenges was to illuminate the space and fill it with more natural light since there was only one source of it in the initial space. after the renovation, the designers managed to integrate three natural light sources giving the apartment a fresher look and feel.

images courtesy of degree design

 

 

degree design tried to expose the original beams in the open space by painting them gray, matching the façade, and making them protrude more. there is a certain charm in showing the raw beauty of an original structure and the designers wanted to integrate that.

the invisible order of daily life 1

 

 

the muted color palette chosen by the designers creates a soothing atmosphere and a pleasant visual break. it also helped bring focus on key design elements such as the cheerful wallpapers in various spots. the entire space is very minimal and not overly-decorated. contemporary furniture floats in clean spaces while open shelving is filled with books and art to grow a homey and personalized feel.

the invisible order of daily life 2

 

 

the designers integrated the main entrances of five rooms into one hallway and used secret and sliding doors in various areas to maximize space. the simple design and good flow of natural light helped realize a cozy and minimalist feel in this apartment.

a muted palette of gray decorates this taipei apartment renovation by degree design

the invisible order of daily life 6

a muted palette of gray decorates this taipei apartment renovation by degree design

the invisible order of daily life 7

the invisible order of daily life 9

the invisible order of daily life 10

a muted palette of gray decorates this taipei apartment renovation by degree design

a muted palette of gray decorates this taipei apartment renovation by degree design

 

 

project info:

 

name: the invisible order of daily life

location: taipei, taiwan 

interior design: degree design

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: yasmina karam | designboom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here