Taiwan-based Mao Shen Chiang considers himself “a concrete connoisseur and an architect/artist,” as well as an ardent admirer of Scandinavian furniture, which he sells at his Mori/Casa showrooms. When it came time for Chiang to design his own house, he was lucky enough to find a plot of land on the Taiwanese tropical island town of Yu-Guang in Tainan; the site is surrounded by tall trees and borders the Taiwan Strait. The raw concrete triangular structure took Chiang three years to design and three years to build, and is now a showcase for his elegant minimalism. One of his main goals was to create a house that would “last unchanged for the next century to come.”

Photos by Anders Hviid.

Above: The triangle shaped home covers three floors and includes a tea ceremonial room imagined like a theatrical stage facing the forest. The interiors are furnished with Danish design classics.
The entrance sign reads “Mao She,” which translates to &#8
Above: The entrance sign reads “Mao She,” which translates to “cottage” or “hut.”
The combined dining and kitchen space occupies the ground floor, with open access to the garden. When he started planning the kitchen area, Chiang was pleased to discover the Vipp Kitchen src=
Above: The combined dining and kitchen space occupies the ground floor, with open access to the garden. When he started planning the kitchen area, Chiang was pleased to discover the Vipp Kitchen 1 (he had used the Vipp pedal bin for years, but learned of the kitchen from his daughter, Yu-Ting). “My philosophy of good architecture is shared by the design intentions of the Vipp team; to produce practical, beautiful pieces that last across generations.”
A large Vipp Pedal Bin blends seamlessly into the kitchen decor.
Above: A large Vipp Pedal Bin blends seamlessly into the kitchen decor.
A detail of the wall-mounted Vipp shelf, which can be easily repositioned if necessary.
Above: A detail of the wall-mounted Vipp shelf, which can be easily repositioned if necessary.
The dining table, designed by Chiang, is surrounded by a suite of Hans Wegner Wishbone Chairs.
Above: The dining table, designed by Chiang, is surrounded by a suite of Hans Wegner Wishbone Chairs.
The walls in the dining area are paneled with wood slats for a warm look. The stairs lead to the top level, which includes a guest bedroom and a traditional Buddhist chapel and prayer room.
Above: The walls in the dining area are paneled with wood slats for a warm look. The stairs lead to the top level, which includes a guest bedroom and a traditional Buddhist chapel and prayer room.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here