The Pine Valley Residence was originally designed and built by Wayne Burge’s father, architect Kenneth Burge, in 1958. After a period of vacancy, the house was discovered by architect Pete Fala of STITCH Design Shop who became friends with Wayne, acquired the house, and started to renovate the home while still preserving its original design.

There is not much about the home that was changed as this project was more about “uncovering, repacking, and enhancing versus reimagining,” according to Pete Fala. The minimal changes included reconfiguring some interior walls to accommodate modern living, adding a roof with steel V columns to the already existing patio area in the back and repurposing several of the original interior pieces.

Before

After

The front of the home that faces the public is more private and features clerestory windows, whereas the back of the home is more transparent with larger windows that allow for more natural light.

Modern tiling and wallpapers give this mid-modern home an updated look.

Check out that original Frigidaire wall oven which now serves as a one-of-a-kind custom wine cabinet!

Before

Before

Photos by Adam Sebastian.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here