architects markus hinteregger and elias lahner have shared captivating visualizations of their proposal to extend a hotel in the mountain village of luttach in northern italy. the scheme was designed as part of a competition organized by the owners of the hotel, in which they sought to extend and unify the entire hospitality complex. hinteregger and lahner’s proposal reshapes the existing buildings and adds an organic-shaped extension in between that blends into the contours of the land.

exterior view

images and drawings courtesy of markus hintereggerelias lahner

 

 

the concept by markus hinteregger and elias lahner envisions the restructuring of the buildings based on the organic forms of the surroundings. the whole project, therefore, blends into the landscape and creates a more natural open space for visiting guests.

markus hinteregger + elias lahner extend a hotel in italy with organic forms designboom

interior view

 

 

the existing buildings, which are differentiated in dimension and height, are clad in expanded metal to unify all the façades and create a new ‘face’ for the hotel. openable shutters on the elevations create rhythm and underline the adaptation of the buildings to the individual needs of the visitors.

markus hinteregger + elias lahner extend a hotel in italy with organic forms designboom

exterior view in winter

 

 

in between the more traditionally-shaped volumes are organic spaces that look like they’ve been carved from the land. the round forms harmonize with the hilly landscape; here the extension opens up and offers guests a change of perspective. this extension, embedded in the landscape, can be used for a variety of functions and is conceived as the focal point for guests who stay in the hotel.

markus hinteregger + elias lahner extend a hotel in italy with organic forms designboom

starting point: fertile ground

markus hinteregger + elias lahner extend a hotel in italy with organic forms designboom

extension: space to grow

markus hinteregger + elias lahner extend a hotel in italy with organic forms designboom

nature: articulation of the landscape

markus hinteregger + elias lahner extend a hotel in italy with organic forms designboom

zoning: squares and structures

markus hinteregger + elias lahner extend a hotel in italy with organic forms designboom

view: relationship between inside and outside

markus hinteregger + elias lahner extend a hotel in italy with organic forms designboom

unit: all under a single roof

markus hinteregger + elias lahner extend a hotel in italy with organic forms designboom

change: every day a new face

 

 

project info:

 

type: hotel competition entry

location: luttach, italy

architects: markus hintereggerelias lahner

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynne myers | designboom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here