Atelierzero completed a residential project that involved merging two apartments into one home within a typical Milanese casa di ringhiera (Italian for ‘house of railing’) where the units overlook an inner courtyard. The L4 apartment now spans 145 square meters (approx. 1561 square feet) all of which were renovated except for the original living room/dining area and a bathroom. The new kitchen is the focal point of the house with the rest of the spaces just off of it marked by two half arched passages.

The kitchen features custom cabinetry in a muted blue tone contrasting the lighter neutral colors of the walls and countertops. A herringbone parquet floor covers most of the main spaces of the apartment with the exception of the connective areas in a neutral resin and the thresholds in travertine slabs.

The original arch between the kitchen and dining room inspired the half arched hallways for an interesting architectural detail.

The same blue hue finds its way down the hallway in additional custom cabinets used for storage.

Styling by Greta Cevenini.
Photos by Sara Magni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here